about

We are Heroes on Socks.


Wij zijn Heroes on Socks (HOS), een jong soklabel uit Amsterdam ontworpen voor de moderne vastberaden man en vrouw die zich willen onderscheiden met een uitgebreide garderobe. HOS is een sokkenlabel voor innovatieve sokken gemaakt met de allerbeste garens, gebaseerd op traditionele weeftechnieken. Alle sokken en items van HOS zijn gemaakt in Italië en op authentieke wijze vervaardigd door de beste ambachtslieden.

Sokken niet langer het vergeten item


In onze visie dreigt de nederige sok een vergeten item te worden, hoewel het in feite een essentieel onderdeel is van een solide outfit. Innovatieve ontwerpen en materialen, aandacht voor detail en vakmanschap zijn de belangrijkste ingrediënten om onze designer sokken de unieke uitstraling te geven die we nastreven.

Verfijnde en unieke sokkencollectie


We brengen voortdurend speciale producten en een verfijnde en unieke collectie, terwijl we onze collecties opnieuw willen definiëren om een duidelijke aanvulling op je dagelijkse outfit te geven.


HOS biedt een authentiek product met een moderne en edgy uitstraling, door dit product te combineren met hedendaagse lifestyle-invloeden zoals we die nu kennen. We houden van tradities en we houden van klassieke producten, we waarderen de echte ambachtslieden van over de hele wereld.

Hergebruik van garen en kleuren


Wij de ontwikkeling van onze sokken én de productie kijken wij naar de mogelijkheid van hergebruik van de reeds gekleurde garens. Om er namelijk zeker van te zijn dat je voldoende garen hebt, wordt bijna standaard teveel garen in een kleur geverfd.


De garen die gekleurd zijn, maar niet gebruikt gooien wij niet weg, maar we gaan ermee aan de slag. Deze kleuren komen dan weer terug in designs van nieuwe sokken. Wij gooien geen garen weg. Dat maakt onze sokken duurzaam.

Duurzaamheid uit Italië


De duurzaamheid van de sokken is naast het gebruik van de garens ook terug te vinden in de locatie van de productie én het vervoer. Wij waarderen echte ambachtslieden en laten daarom onze sokken produceren in Italië. Deze vakmannen weten hoe ze de beste kwaliteit sokken kunnen vervaardigen. 


Daarnaast is het transport van Italië naar Nederland ook nog eens milieuvriendelijker dan vervoer vanuit Azië. Wij laten onze sokken per trein vervoeren en gaan ook zelf op de productielocatie langs om zeker te zijn dat er goed met personeel wordt omgegaan. 


Wij hebben oog voor duurzaamheid, milieu én personeel. Wist je trouwens dat onze verpakking geen plastic bevat?

Over onze caps

Een duurzame Cap die het verschil maakt in de wereld

 
De caps van Heroes on Socks zijn gemaakt door Stiksen. Stiksen werkt nauw samen met de Thanapara Swallows Development Society, een NGO die fair-trade producten creëert om een betere sociale en economische situatie te ontwikkelen in het lokale gebied van het dorp Thanapara in het noordwesten van Bangladesh.
 


In 1973 werd de samenleving opgericht als onderdeel van de Zweedse organisatie The Swallows, met als doel zelfwerkgelegenheid te creëren voor weduwen na de Bevrijdingsoorlog.

Sinds 1999 is het een volledig operationele en onafhankelijke non-profitorganisatie. Thanapara Swallows werkt aan het elimineren van de oorzaken van armoede in landelijk Bangladesh en aan het verlichten van het leed dat veroorzaakt wordt door de vele ongelijkheden in het land.

De samenleving houdt toezicht op vele versterkende projecten in verschillende gebieden; zoals landbouw, onderwijs, fair-trade productie, gezondheidszorg, mensenrechten, microkredieten, training en sanitaire voorzieningen. De doelen van deze projecten zijn om zelfvoorziening voor mensen in het gebied te verbeteren.

Thanapara Swallows Development Society is tegenwoordig een actief lid van de World Fair Trade Organization en een Fair Trade gecertificeerd bedrijf als kledingfabrikant. Activiteiten voor kinderopvang en basisonderwijs worden uitgevoerd met de fondsen van stofbestellingen. Thanapara zet zich in voor eerlijke lonen, goede werkomstandigheden, transparantie en verantwoordingsplicht, geen kinderarbeid, gendergelijkheid en tijdige training. Voor de caps van Heroes on Socks is ook gebruikgemaakt van biologisch katoen van Thanapara Swallows.